SE-TERAPI

SE® terapi er den korte betegnelse for Somatic Experiencing®, en nænsom og effektiv behandlingsmetode som forløser og helbreder traumer, udviklet af Peter Levine, Ph.d., forfatter til bogen ”Væk tigeren”. 
 
SE bygger på en forståelse af samspillet mellem krop og sjæl og påpeger nødvendigheden af at vi lytter til kroppens stemme.
 
Efter en traumatisk begivenhed, stor eller lille, kommer vi auto-matisk i en choktilstand. Denne tilstand er normal og har til hensigt at beskytte os mod fysisk og følelsesmæssig smerte. Normalt forventes denne ændrede bevidsthedstilstand at svinde hen efter relativ kort tid. Imidlertid sker dette uheldigvis ikke altid.
 
Gennem opmærksomhed på kroppen og dens ressourcer kan energien i traumatiske og fastlåste begivenheden forløses vha. denne kropsbaserede behandlingsmetode.
 
Du kan ikke "fordøje" traumet, hvis din opmærksomhed ikke er der, til at ”se” opleve slutningen af traumet, som endte godt - hvis du er dissocieret dvs. ikke helt tilstede pga chok og angst. Arbejdet ligger i – hvordan bliver vi igen forbundet med vores bevidsthed, vores vidende om – at det endte godt.
 
Metoden vinder mere og mere frem både i Danmark og andre lande.
 
Få mere information om SE metoden på www.seforeningen.dk.
 
Traumatisering er sket i ensomhed og heales i kontakt.
 
Klik her og se forskellige optagelser med Peter Levine