KROPPEN

Kroppens sprog - kan fortælle mere end tusinde ord.

Kroppens sprog er det første vi lærer at bruge, før vi kan tale. Dette sprog slipper vi aldrig.

Ved at sanse, føle, mærke og lytte mere til kroppen, – lade kroppen vise vej – kan vi blive bedre til at mærke kroppen og de signaler den sender, fx. i situationer med stress, angst, nysgerrighed, glæde og derved blive klogere på os selv og på nye veje.

I mange tilfælde handler det først og fremmest om at komme NED i kroppen. Vi har det med at ryge OP i vores hoved og der prøve at finde svarene, men ofte ligger der rigtig mange svar og ressourcer gemt i kroppen.

Case: "Meget tidligt havde jeg mistet forbindelsen med mig selv, trukket mig op og ud af kroppen og var faret vild oppe i mit hoved. I den afskårethed mistede jeg tilliden til mig selv og livet. Jeg havde endda mistet bevidstheden om, at jeg havde mistet noget".

Mange af os har dannet et form for forsvar, for at beskytte os mod at være i kontakt med tidligere traumer/dæmoner/hændelser. Når vi sammen med at andet mennesket får blødt det "panser" op - giver det stor frihed og livsglæde.

"Vores følelser og kropssansninger er dem, der fortæller os, om det, der foregår lige nu, er rart, i orden eller om det er ubehageligt, og om, der er nu jeg skal sige fra eller komme væk

Hvis vi ikke kan mærke det, men kun orienterer os via hovedet, vil det ikke være "ægte", det, der foregår og vi vil ikke følelsesmæssift og kropsligt kunne beskytte os selv. Vores hoved vil ofte kunne snyde os, idet der kan være alle mulige andres stemmer og normer, som vi forsøger at konstruerer og efterleve". Ulla Rung Weeke