CASE

Kroppen reagerer stadig på faren

Når vi har været ude for en faretruende situation, ved vi godt med vores fornuft, at faren er overstået, men nogle gange er det, som om kroppen ikke er klar over det. Den er fyldt med stress og "overlevelsesenergi", som om den stadig befandt sig i den faretruende situation. 

Et eksempel er en mor, der ser sine 2 små tvillingesønner bade i havet. Moren er selv på vej ud til dem. Lige i det øjeblik moderen tager sin bluse over hovedet, bliver den ene af dem væltet omkuld af en bølge og er ved at drukne. Han bliver heldigvis reddet, kommer op på hendes arm, bliver trøstet, få is osv. - alt er godt igen.

Nogle måneder senere oplever moderen, at de skjulte virkninger dukker op til overfladen i form af søvn- og koncentrationsproblemer. I SE-terapien finder hun ud af, at problemerne stammer fra oplevelsen ved havet. Hun ved godt med sin fornuft, at alt er vel overstået, men først nu forstår hun, at billedet af sønnen under vandet, har frosset sig fast og at hendes krop stadig er i alarmberedskab. Langsomt og nænsomt får hun forløst den overskydende energi fra denne hændelse, så hun igen kan sove roligt.